Kosár
- Zöld
- Fehér és Sárga
- Oolong
- Vörös
- Fekete
- Pu'er
- Herba
- Specialitások
- Eszközök
Zöldteák 绿茶
Szedés után az oxidációt után rögtön megszakítják általában hőkezeléssel enyhe pirítással vagy gőzöléssel.

Fehér 白茶 és Sárgateák 黃茶
A Fehér tea a legegyszerübb, ősieljárással készül: leveleket napon szárítják. Így megörzi természetes ízét, erejét.

Vörösteák 紅茶
A kínai és a környező távolkeleti nyelvekben a 100% -ig fermentált feketeteát vörös teának hívják az öntet színét alapul véve. Ez a kategória tehát kínai feketeteákat tartalmaz melyek ízvilágukban és elkészítési módjukban, teljesen eltérnek a indiai vagy más földrészen termesztett fajtáktól így jónakláttuk külön válogatni őket.

Feketeteák
Erősen (80-90%) oxidált tea. A friss leveleket fonnyasztják, sodorják, magas páratartalmú helyiségben erjesztik, majd szárítják.

Pu'er teák 普洱茶
Az elnevezés Dél -Kína Yünnan tartományából, Pu'er város nevéből ered, ahol ez a fajta leginkább jellemző. Két típusa létezik, a Sheng - élő vagy nyers -, és a Shú - sötét.
Élő/Sheng: a fonnyasztott tea leveleket gőzöléssel préselik, majd megfelelő páratartalmú és szellőzésű szárítókban tárolják, ahol az idő gondjaira bízva jelenik meg a folyamatosan változásban lévő, sajátos ízvilág.
Sötét/Shú: ez a változat 1975 előtt ismeretlen volt a világon. Az időben elhúzódó érlelési folyamatot kísérelték meg felgyorsítani, így a leveleket 8 hónapos, vízzel történő fermentálási procedúrának alávetve egy teljesen új ízvilágú teafajta született. Az ismert fekete - vagy vörös - teáknál sötétebb színű és erősebb ízű, de alacsonyabb csersav tartalmú forrázat készül belőle.

1000TEA specialitások
A klasszikusok mellett saját néven, saját receptek alapján készült keverékek.
