"Egyetlen csésze tea sem hasonlít egyetlen másikhoz sem" (kínai mondás) Bejelentkezés | Regisztráció
Magyar English
  • Zöld
  • Fehér és Sárga
  • Oolong
  • Vörös
  • Fekete
  • Pu'er
  • Herba
  • Specialitások
  • Eszközök
Akció
-30%
PorteaPortea
  • Tea tipusa
    Zöld, tea
  • Termőterület
    Japán, Kyoto
  • Koffeintartalom
    Erős
  • Elkészítési mód?
    Egyszer leönthető
    Egyszer leöntős módszer
    Vízhőmérséklet: 75 Cº
    Áztatási idő: 0 perc

Matcha Kyoto BIO 抹茶 京都 -
Portea

Bruttó ár: 5,500 Ft 3,850 Ft / 30g csomag
- + darab

Finom porrá őrölt (Gyokuro) zöldtea, a japán teaszertartás központi eleme. A csavannak nevezett nagy csészében a csaszen névre hallgató bambusz habverővel habosítják. Ezt a Matchát borsózöld szín és átható „fűillat” jellemzi. A kész ital tökéletesen átlátszatlan, a legzöldebb tea. Íze rendkívül intenzív, kesernyésnek indul, de édes érzetet hagy maga után.

A japán matcha zöld teából alapvetően kétféle stílusú tea készíthető.

  • Az úgynevezett Usucha (薄茶) híg tea készítéséhez általában két chashaku (茶杓 - bambusz teás kanál) tea és 1 dl víz jár. A vízzel megtisztított és előmelegített chawanba (茶花) helyezzük a teát, majd körülbelül 75-80 fokos vízzel felöntjük. Ezt a bambuszkeverővel krémesre, habosra keverjük, nagyon ügyelve arra, hogy a tea felülete minél homogénebb simább habú legyen, nagy halszem buborékok nélkül.
  • A japán matcha zöld tea másik változata, az inkább krémes Koicha (濃茶) sűrű tea. Ennek elkészítése már nagyobb gyakorlatot igényel. Koichához 4-5 adagolókanál teát, és általában fél dl vizet használunk. A teaport kevés vízzel, lassú mozdulatokkal krémesre keverjük, ezután még egy kis vízzel felöntve tovább keverjük.  (forrás: Wikipédia)

Termőterület: Kiotó, Japán

Írja meg véleményét erről a termékről


Figyelem: a HTML kódok nincsenek engedélyezve !

Értékelés: Rossz

ellenörző kód : 130

Nem tartozik vélemény ehhez a termékhez!


Ehhez a termékhez még ez(ek)t is rendelték (6)