15 000 Ft-os rendelés felett INGYENES kiszállítás! 15 000 Ft feletti rendelés esetén INGYENES kiszállítás!
"Egyetlen csésze tea sem hasonlít egyetlen másikhoz sem" (kínai mondás) Bejelentkezés | Regisztráció
Magyar English
15 000 Ft-os rendelés felett INGYENES kiszállítás! 15 000 Ft feletti rendelés esetén INGYENES kiszállítás!

Tisztelt vásárlóink!

A honlap a mai napon 13:00 és 20:00 között felújítás alatt áll.
Ebben az időszakban felléphetnek hibák a működésben. Megértésüket köszönjük!

  • Zöld
  • Japán
  • Fehér - Sárga
  • Pu'er
  • Vörös - Fekete
  • Oolong
  • Maté
  • Specialitások
  • Herba
  • Eszközök
Bio
  • Matcha Kyoto - zöld tea
  • Matcha Kyoto - zöld tea
  • Matcha Kyoto - zöld tea

  • Tea tipusa
    Zöld, tea
  • Termőterület
    Japán, Kyoto
  • Koffeintartalom
    Erős
  • Elkészítési mód?
    Egyszer leönthető
    Egyszer leöntős módszer
    Vízhőmérséklet: 75 Cº
    Áztatási idő: 0 perc

抹茶 京都 BIO -
Matcha Kyoto - zöld tea

Bruttó ár: 6,400 Ft / 30g csomag
- + darab

Amennyiben ezt az üzenetet látja, kérjük válasszon másik böngészőt a honlap használatához, mert ebben a böngészőben nem futnak megfelelően a javascript parancsok, így a Megrendelés opció sem működik!

Javasolt böngészők mobiltelefonon: Mozilla Firefox; Opera; Chrome Beta

A hagyományos matchafogyasztás első lépcsőfoka; íze a japán zöldteák esszenciája, határozott és tömény, pikáns, fanyar utóízzel.

 

 •  •  •


A Matcha finom porrá őrölt (Gyokuro) zöldtea, a japán teaszertartás központi eleme. Öntetét borsózöld szín és átható fűillat jellemzi. A kész ital tökéletesen átlátszatlan – a legzöldebb tea, melynek íze gazdag és rendkívül intenzív; kesernyésen indul, de hosszan tartó, édes érzetet hagy maga után. Egészségre gyakorolt pozitív hatása végtelen: értékes antioxidánsokkal teli, igazi életelixír.

 

Elkészítése alapvetően kétféle stílusban történik, egyik az Usucha (薄茶), másik a Koicha (濃茶).
Az Usucha (híg tea) elkészítéséhez két chashaku (茶杓 – bambusz teáskanál) Matcha és 1 dl víz szükséges. A forró vízzel előmelegített chawanba (茶碗 – nagyméretű csésze) egy szűrő segítségével átszitáljuk a teát, majd 75-80°C-os vízzel felöntjük. Ezt követően a chasennel (茶筅 – bambusz habverő) határozott mozdulatokkal krémesre keverjük, ügyelve rá, hogy az öntet homogén, csomó- és buborékmentes legyen.
A másik változat a Koicha (sűrű tea), melynek elkészítéséhez 4-5 chashaku matcha és fél dl víz szükséges. A teát az előkészített vízmennyiség felével felöntjük, lassú mozdulatokkal krémesre keverjük, majd a többi vizet is hozzáadjuk és tovább habosítjuk, ügyelve rá, hogy az öntet homogén, csomó- és buborékmentes legyen.

 

Matcháink:
 Matcha Natural

  Matcha Kyoto

  Matcha Usucha Nakai

  Matcha Koicha Meiju Koyamaen

 

Írja meg véleményét erről a termékről


Figyelem: a HTML kódok nincsenek engedélyezve !

Értékelés: Rossz

ellenörző kód : 736

Nem tartozik vélemény ehhez a termékhez!


Ehhez a termékhez még ez(ek)t is rendelték (6)