Pu'er
Pu'er teák 普洱茶
Az elnevezés Dél -Kína Yünnan tartományából, Pu'er város nevéből ered, ahol ez a fajta leginkább jellemző. Két típusa létezik, a Sheng - élő vagy nyers -, és a Shú - sötét.
Élő/Sheng: a fonnyasztott tea leveleket gőzöléssel préselik, majd megfelelő páratartalmú és szellőzésű szárítókban tárolják, ahol az idő gondjaira bízva jelenik meg a folyamatosan változásban lévő, sajátos ízvilág.
Sötét/Shú: ez a változat 1975 előtt ismeretlen volt a világon. Az időben elhúzódó érlelési folyamatot kísérelték meg felgyorsítani, így a leveleket 8 hónapos, vízzel történő fermentálási procedúrának alávetve egy teljesen új ízvilágú teafajta született. Az ismert fekete - vagy vörös - teáknál sötétebb színű és erősebb ízű, de alacsonyabb csersav tartalmú forrázat készül belőle.