A honlap a mai napon 13:00 és 20:00 között felújítás alatt áll. Ebben az időszakban felléphetnek hibák a működésben. Megértésüket köszönjük!
A tavaszi szedés után az oxidációt rögtön megszakítják: Kínában enyhe pirítással, Japánban gőzöléssel.
Kínálatunk >>
A szigetország zöldteái a gőzöléses technikának köszönhetően teljesen egyedülálló ízvilágúak, amit a hűsítő zöld ízek és az umami dominál.
A fehértea a legegyszerűbb ősi eljárással készül, azaz a leveleket csak szárítják, így megőrzi természetes ízét. A sárgatea esetében a félkész zöldteát nedves vásznon pihentetik, így íze lágyabb, ugyanakkor fűszeresebb lesz.
Két, jelentősen eltérő fajtája létezik: a nagyobb múltú, élénkebb ízű Sheng (élő – 生) és a mély, telt ízű Shu (sötét – 熟) – a Sheng érési folyamatát a természetre bízzák, a Shu érését nedvességgel gyorsítják. Az idő múlásával egyre gazdagabb, összetett ízüket nagyban befolyásolja a növény termőterülete és kora.
Dél-Amerikában honos cserje, az Ilex Paraguarensis magyalféle leveleiből készült ital, melyet az őslakosok évszázadok óta teaként fogyasztanak. Hatóanyaga a matein, amely a koffeinnel megegyezik. Stimulálja az idegrendszert, javítja a szellemi képességeket és a koncentrációs készséget, csökkenti a szellemi- és fizikai fáradtságot, hangulatjavító hatása pedig depresszió esetén előnyös.
* Kötelező információ
Elolvastam a Használati feltételeket , amelyekkel egyetértek.
Töltse ki az ellenörző kódot!
Ellenörző kód: Mennyi 14 + százegy?